Despre Joburi5 atributii ale unui reprezentant cosmetice la Evolve Point

A fi un reprezentant cosmetice nu este intotdeauna o treaba usoara. De altfel, orice job care presupune contactul direct cu clientii prezinta un grad mai ridicat de dificultate. Nu toti clientii sunt prietenosi, nu toti stiu ce vor, nu toti asculta prea usor de sfaturile tale.

Un job de reprezentant cosmetice este insa extrem de provocator. Intotdeauna vei avea lucruri noi de invatat si provocari noi de infruntat, care vor cantari extraordinar de mult la experienta ta profesionala.

Joburile pe care Evolve Point le ofera in industria cosmeticelor de lux din Londra si Paris ofera provocari din plin, dar si o sansa unica de a acumula o experienta extraordinar de mare, care va cantari determinant in CV.

Pentru a face fata cu brio activitatilor de consiliere si de vanzare a produselor de ingrijire si infrumusetare in orase mari precum Paris sau Londra, alaturi de calitatile individuale ale unui reprezentant cosmetic, acesta trebuie sa fie in masura sa indeplineasca 5 atributii de baza.

Atributiile unui reprezentant cosmetice

Inainte de a enumera si explica cele 5 atributii, este necesar de punctat urmatorul lucru:

Evolve pune un accent foarte mare pe insusirea acestor atributii de catre reprezentantii cosmetici cu care are incheiate colaborari.

Aceste atributii sunt necesare pentru bunul mers al procesului de vanzare al produselor de infrumusetare in magazinele Evolve Point. Un reprezentant cosmetice trebuie, inainte de toate, sa isi insuseasca si sa inteleaga foarte bine aceste atributii.

In acest fel, acesta va fi in masura sa inteleaga rolul pe care il are in angrenajul complex al unei afaceri care comercializeaza produse cosmetice si de infrumusetare de lux.

Asadar, cele 5 atributii sunt:

  • Vanzare
  • Oferirea de mostre gratuite
  • Consiliere
  • Inventariere
  • Gestionare tranzactii

Ce trebuie sa faca, concret, un reprezentant cosmetice?

In cele ce urmeaza, vom detalia, pe rand, fiecare dintre cele 5 atributii. Asadar, un reprezentant cosmetice:

1. Vinde produse cosmetice si de ingrijire

Principalul scop al unui reprezentant vanzari cosmetice este acela de a vinde produsele pe care le reprezinta. Toate strategiile pe care le utilizeaza pentru promovarea produsului au rolul de a conduce clientul catre pasul final, acela de achizitionare.

De cele mai multe ori, un astfel de reprezentant in domeniul cosmeticelor are mai multe targeturi de indeplinit. Indeplinirea acestor niveluri de performanta este recompensata cu procente consistente din suma generata in urma vanzarilor, in functie de performantele pe care le-a avut in parcursul a unei perioade stabilite.

2. Ofera mostre gratuite

O alta atributie a unui reprezentant de cosmetice este de a pune la dispozitia clientilor mostre gratuite din anumite produse pe care acestia sa le incerce, pentru a-si face o imagine mai clara asupra produsului care i se potriveste cel mai bine.

Aceasta practica este foarte des utilizata in magazinele care comercializeaza produse cosmetice si de infrumusetare, deoarece, de cele mai multe ori, poate reprezenta argumentul decisiv pentru a-l convinge pe client sa achizitioneze produsul.

3. Ofera consiliere

Un reprezentant vanzari cosmetice trebuie sa fie in masura, in fiecare moment, sa ofere sfaturi utile clientilor, pentru ca acestia sa stie cat mai clar modul in care produsul pe care il aleg le este util.

Se intampla uneori ca un client sa se prezinte cu o problema pe care insa nu stie cum sa o rezolve. In acest caz, un reprezentant de vanzari cosmetice trebuie sa fie in masura sa il indrume pe client catre produsul care ii va rezolva problema.

Acest proces este destul de delicat, pentru ca presupune contactul direct cu clientul, initierea si sustinerea unui dialog cu acesta, transmiterea si mentinerea unui mesaj persuasiv, prin care sa aduci clientul in punctul de a lua o decizie de cumparare.

Desi poate parea destul de simplu, la prima vedere, in practica acest proces de consiliere prezinta un grad de dificultate mai ridicat, mai ales atunci cand ai in fata un client care nu stie ce vrea, dar este, in egala masura, si reticent la sfaturile tale.

4. Asigura inventariere si de afisarea produselor

Reprezentantul cosmetic este, de asemenea, responsabil cu inventarierea stocului de produse din magazin. Acesta trebuie sa se asigure ca are in fiecare moment stocul asigurat, completand cu produse acolo unde este necesar, pentru a evita situatii in care poate pierde clienti care solicita produse pe care magazinul nu le mai are pe stoc.

De asemenea, un reprezentant cosmetice bun trebuie sa intuiasca modul in care trebuie asezate produsele in fata clientului, pentru a creste sansele ca acestea sa fie vandute.

5. Gestioneaza tranzactii

Desi acest punct pare ca se confunda cu vanzarea, cele doua atributii exprima activitati complementare, dar in esenta diferite.

Concret, consultantii din domeniul cosmeticelor si produselor de infrumusetare trebuie sa fie in masura sa gestioneze intr-un mod eficient tranzactiile, efectuarea de plati, dar si impachetarea si oferirea de cadouri, de mostre gratuite sau de vouchere cadou.

Iata trei activitati distincte care definesc procesul de gestionare al tranzactiilor:

In primul rand, daca vanzarea de produse se realizeaza exclusiv in directia magazin – clienti, gestionarea tranzactiilor face referire la celelalte plati pe care firma trebuie sa le realizeze direct din magazin.

De asemenea, daca vanzarea reprezinta procesul de schimb dintre magazin (produs) si client (plata), gestionarea tranzactiilor reprezinta modul in care se realizeaza procesul de vanzare. Mai mult, gestionarea tranzactiilor inglobeaza procesele care se realizeaza cu scopul de a fideliza clientii.

Asadar, inainte de a cauta pe internet dupa locuri de munca strainatate, este bine sa iti evaluezi, mai intai, capacitatea de a indeplini aceste 5 atributii. Daca simti ca esti pregatit/a pentru o noua provocare profesionala in Paris sau in Londra, te asteptam la un interviu!

Contact us anytime

Visit us on social networks:

Copyright by Evolve Point. All rights reserved 2018.