Consilier Vanzari5 tehnici de vanzare prin care vindem cosmetice de lux la Paris

Daca esti la inceput de drum in industria vanzarilor de cosmetice, sau ai deja ceva experienta in acest domeniu, probabil ca stii deja ca fiecare client e diferit in felul sau, ca nevoile si problemele clientilor sunt dintre cele mai diverse. Drept urmare, trebuie sa fii intotdeauna pregatit sa gestionezi situatii unice si sa utilizezi tehnici de vanzare adaptate fiecarui client in parte.

Din experienta dobandita in magazinele Evolve, am observat ca, in ciuda faptului ca exista o mare diversitate de clienti, cu totii cauta un singur lucru: o solutie eficienta pentru a-si rezolva problema care ii inhiba si le pune piedici.

Ce tehnici de vanzare utilizam la Evolve Paris?

Stim ca fiecare client intra in magazinele Evolve cu scopul de a-si rezolva o problema. Luand in considerare acest lucru, de-a lungul timpului am dezvoltat o sumedenie de strategii de vanzare care ma ajuta sa conduc de fiecare data clientul catre cea mai buna solutie la problema sa.

Consultantii de vanzari de la Evolve urmaresc intotdeauna sa rezolve toate probleme clientilor si sa le explice de ce solutia propusa este cea mai eficienta.

Daca te atrag provocarile, esti in cautare de locuri de munca in afara sau pur si simplu cauti strategii de urmat pentru dezvoltarea ta profesionala, ti-am pregatit 5 tehnici de vanzare pe care noi le utilizam cu succes in magazinele noastre din Paris si care, credem noi, te vor ajuta si pe tine in cariera de sales consultant.

Trebuie sa stii ca Evolve se afla mereu in cautarea unor persoane dornice de afirmare, care doresc sa-si dezvolte o cariera de succes in industria de cosmetice de lux.
Asadar, daca te intereseaza un job in vanzari la Paris sau Londra, contacteaza-ne pentru mai multe detalii in sectiunea de contact.

Mai departe, in acest articol, vom discuta despre cele 5 strategii promise, 5 tehnici de vanzare menite sa iti garanteze toate sansele de a satisface nevoile clientilor de fiecare data.
5 tehnici de vanzare cu succes garantat la Evolve

Aceste tehnici reprezinta de fapt un set de intrebari, dar care, insa, nu vor fi adresate clientului, ci tie insuti/insati, in diferite etape ale interactiunii tale cu clientul.

Cele 5 intrebari sunt:

  • Care este produsul de care trebuie sa ii pese clientului?
  • Cum a incercat clientul sa isi rezolve pana acum problema?
  • De ce trebuie sa ii pese clientului de produsul meu?
  • Cum ii va rezolva produsul meu problema clientului?
  • Cum ii va schimba produsul meu viata clientului?

Am prezentat aceste intrebari drept tehnici de vanzari si le-am individualizat pentru ca, desi doar utilizate impreuna ofera o cea mai mare eficienta, ele pot fi utilizate si in mod indivdual, pentru depasirea unor obstacole distincte. In continuare, vom dezvolta cele 5 intrebari, pentru ca tu sa ai o imagine cat mai clara a importantei lor.

Care este scopul celor 5 tehnici de vanzare utilizate de Evolve in magazinele din magazinele din Paris si Londra?

Cele 5 intrebari te vor ajuta sa localizezi informatii esentiale legate de problema clientului, produsul care il va ajuta cel mai bine, cum il va ajuta acest produs, dar si – foarte important – cum va schimba acest produs viata clientului.

Haide sa vedem despre ce este vorba. Incepem cu prima intrebare:

1. Care este produsul despre care ar trebui sa ii pese clientului?

Scopul acestei intrebari este de a localiza produsul de care are nevoie clientul.

Incepe prin a asculta ce are de zis acesta. De cele mai multe ori, clientul intra in magazin cu una sau mai multe probleme in minte, dar si cu pretentia ca tu sa ii oferi cele mai bune solutii pentru a-si rezolva situatia.

Ascultandu-l, vei obtine o imagine clara asupra problemei lui. Daca nu reusesti sa iti dai seama care este aceasta (pot exista si astfel de situatii), nu ezita sa pui intrebari. Este mai bine sa intrebi decat sa propui solutii gresite.

Dupa ce ai descoperit problema, cel mai important pas este sa localizezi produsul care il poate ajuta sa isi rezolve problema cu care se confrunta.

Acum, ca ai localizat produsul, trebuie sa gasesti tehnica potrivita pentru a-l pune intr-o lumina ideala, ca solutie salvatoare la problema clientului.

Drept urmare, urmatoarea intrebare care trebuie sa iti vina in minte este:

2. Cum incerca acesta sa isi rezolve problema pe care inca o are astazi?

Scopul acestei intrebari este de a gasi cai prin care sa scoti in evidenta avantajele produsului propus de tine.

Chiar daca poate parea irelevant, cu singuranta conteaza prin ce mijloace a mai incercat clientul sa isi rezolve problema. E important sa iti dai seama de ce solutiile pe care le-a utilizat pana atunci nu au functionat.

In acest fel, vei fi pregatit pentru urmatoarea etapa, aceea de a ii prezenta clientului argumentele necesare pentru a-l convinge ca produsul oferit de tine va functiona in cazul lui.

Insusirea acestor informatii reprezinta totodata un avantaj pentru tine, dar si pentru client. Acesta va observa ca esti interesat de problema lui si chiar esti dispus sa il ajuti, nu doar sa ii recomanzi la intamplare un produs.

Dupa ce ti-ai pregatit argumentele pentru a prezenta produsul ca pe o solutie superioara celor abordate de el pana atunci, este timpul sa iti pui urmatoarea intrebare:

3. De ce ar trebui sa ii pese clientului de produsul tau?

Aceasta intrebare are rol de ghidare in procesul de argumentare a beneficiilor oferite de produsul propus de tine.

Prezinta-i clientului produsul/produsele pe care le-ai ales si arata-i motivele pentru care ceea ce ii propui este mai avantajos decat vechile tehnici abordate de el pentru inlaturarea a problemei.

Argumentarea trebuie sa fie clara, concisa, sa puna accent exclusiv pe beneficiile oferite de produs si, indeosebi, pe acele ingrediente de care clientul nu a beneficiat ulterior.

O tehnica eficienta, cu rezultate practice foarte bune, este aceea de a explica cum actioneaza produsul oferit de tine in procesul de combatere a problemei. Cu alte cuvinte:

4. Cum il va ajuta produsul tau sa-si rezolve problema?

Spune-i clientului exact cum il va ajuta produsul sa isi rezolve problemele, detaliaza efectele benefice pe care acestea le pot avea asupra problemelor sale.

Expune fiecare avantaj oferit de produs pentru a-i arata clientului ca acesta este de cea mai buna calitate si merita sa fie luat in considerare.

De asemenea, este ideal sa ii explici clientului modul concret in care va actiona produsul tau asupra problemei lui. Acest lucru presupune cunoasterea modului in care ingredientele active ale produsului actioneaza asupra afectiunii prezentate de client.

Acest lucru poate parea complicat, insa clientul va fi cu siguranta impresionat de argumentatia ta. Mai mult acesta va avea incredere deplina in sfaturile tale si, implicit, in produsul tau.

Dar daca nu este inca pe deplin convins?

In acest caz, mai exista o tehnica de vanzare, un as din maneca, deprins din raspunsul la intrebarea:

5. Ce ar face clientul daca nu ar mai trebui sa-si faca griji pentru aceasta problema?

Incearca sa declansezi imaginatia clientului prin expunerea unor beneficii de care se va bucura dupa ce isi va fi rezolvat problema, prin utilizarea produsului oferit de tine.

In general, problemele cu care se confrunta clientii ii inhiba, ii impiedica sa realizeze anumite activitati sau ii face sa isi piarda din increderea de sine. Astfel, este esential ii convingi de ce solutia propusa de tine este cea mai utila, dar si sa le arati ca beneficiile pe care produsul tau le ofera nu se limiteaza doar la rezolvarea problemei; arata-i modul in care produsul tau il va ajuta, indirect, la rezolvarea celorlalte probleme derivate din problema centrala.

Tine minte: atunci cand clientul cauta sa rezolve o problema, el vrea de fapt sa anuleze efectele negative create de aceasta. Prin urmare, daca ii arati ca solutiile pe care le oferi indeparteaza atat problema cat si efectele ei negative, clientul va cumpara produsul recomandat de tine si va pleca multumit din magazin.

Noi utilizam de ani de zile aceste tehnici in magazinele Evolve Point. De la an la an am imbunatatit aceste tehnici. De asemenea, stim cand sa renuntam la strategiile care nu performeaza.

De pilda, am renuntat la a mai pune anumite intrebari, atunci cand am observat ca acestea nu fac decat sa inhibe clientul, sa isi piarda increderea sau sa nu se mai intoarca in magazin.

Aceste tehnici de vanzare reprezinta un ghid pe care ar trebui sa il urmezi in interactiunea cu clientul, daca vrei sa obtii rezultate maxime de fiecare data; asta inseamna ca persoana care intra in magazin trebuie sa plece multumita ca a gasit cea mai buna solutie pentru problema sa.

Orice provocare cu care te confrunti poate fi depasita, trebuie doar sa stii ce metode sunt mai eficiente si mai potrivite, atat pentru tine, cat si pentru client.

Contact us anytime

Visit us on social networks:

Copyright by Evolve Point. All rights reserved 2018.